12/21/12

Kolmapäev ehk palgapäev

Päeval sai taas kuskil 30 kraasi sooja ja troopika niiskuse käes tööd tehtud. Jabural kombel oli meie seniajani kõige pikem tööpäev kõige palavamal päeval. Hullud peast, ma ütlen. Aga raha vaikselt koguneb. Muidugi samal ajal see ka kahaneb, sest ööbimise ja söögi eest on vaja ju kuidagi maksta, aga need kaks asja on pm ka kõik, mida me maksame. Muud lihtsalt ei tarbi. Linnas ei käi ... pole jaksu lihtsalt. Meie meelelahutus on peale tööd maja ees juttu ajada ja jutt ühe õllega alla loputada. Hea meelelahutus on ka koos söögi valmistamine, mida juhtub viimasel ajal üpris sageli. Selles mõttes, et mitte ainult meie Isabelliga, vaid näiteks liitub meiega Pam või siis saksa poisid Konrad ja Rich.

Õhtul oli meil aga vaja poodi minna taaskord ... tundub, et ma muust ei kirjutagi kui ainult poeskäimisest, aga no ju see siis on meie päeva tippsündmus :-) . Plaanisime Tsehhi poiste, kelle himed on Peter ja Peter, abi paluda. Nad muide töötavad meiega koos :-) . Plaan oli kella 9 ajal minna ja poisid olid truult ootevalmis. Siis aga selgus, et meie palk siiski ei saabu nii pea ja poeskäik tuleb järgmisele päevale lükata. Ega sellesg midagi katki nagu ei olnudki, aga poistest oli kahju ... pidid ilma asjata meid ootama.

Poisid on siis Peter ja Peter nagu sai kirjutatud. Nad ka kuskil poolteist kuud siin olnud ja koguvad Hastingsis raha, et siis lõuna poole edasi trippida. Kihutavad nad ringi tüüpilise backpackeri autoga ... mikrobussiga, millel pm ainult kaks istekohta, sest kogu ülejäänud ruum on suure kaheinimese madratsi all. Poisid elavadki autos ... maksavad 80$ nädalas ja saavad selle raha eest kasutada pm kõiki võimalusi nagu meiegi siin hostelis, aga magavad lihtsalt autos. Väidetavalt on ok ... inimene harjub ju kõigega tegelikult. Nad on siin Hastingsis juba paar nädalat tööd teinud ... nende eelmine koht oli ka õunte harvendamine, aga kuna ülemus ei olnud aus ja tasu oli jaburalt väike, siis nad otsisid uut kohta. Leidsidki meie kaudu uue ja super hea koha. Nad paistavad rahul olevat :-) . Räägivad ikka, et kui lahe järelvaataja meil on :-) . Nende eelmises kohas oli järelvaataja pidevalg neil kannul käinud ja käsutanud kiiremini töötama. Seda siis selleks, et nad teeksid piisavalt palju puid, et miinimum tunnitasu välja teenida. Meil käib asi aga nii, et uue reaga alustades võtab Pat aega ja sellest tulenevalt arvutab hinna ... uut rida alustame alati natuke aeglasema tempoga :-) . Poisid ütlesid, et nende stressirohke töökoht on nüüd hea minevik.

No comments:

Post a Comment