11/9/12

Neljapäeva ehk Isabell läks ära ja ma genereerin võimatuid plaane

Täna hommikul soovisin head teed Isabellile, kes liikus edasi. Plaanid nagu ikka meil kõigil siin ... mingid mõtted nagu on, aga kunagi ei saa kindel olla :-) Vahetasime numbreid ja loodsn, et kohtun temaga veel. Hommikusöögil liitus meienlauaga rootslane Glaus. Glaus on just oma reisi alustamas...veedab 2 kuud siin ja matkab ringi. Saime kergelt jutu peale ... jutud matkamises ja jooksmisest ja sellest kuidas pigem matkaks metsas kui läbustaks hostelis. Ka Glaus liikus täna Taurangast ära.

Võtsin päeva üksinda käsile. Kõigepealt helistasin Te Puke hostelisse, kuhu edasi lähen. Neil ilmselt samuti kiivi õite korjamise töö pakkuda nagu minu praeguses hostelis, aga tunnen et mul on vaja edasi liikuda ja kohta vahetada. Muide see kiivi istanduse tüüp pidi täna siia Tauranga hostelisse tulema ja tööst rääkima, aga ei tulnudki kohale...kõik lihtsalt ootavad. Igatahes nüüd tagasi päeva juurde :-)  Alustasin kunstigalerii külastusega ... üleval Gretchen Albrechti maalid. Väga värsked olid, kui nii tohib öelda. Kellel huvi, siis vaadake netist järgi. Edasi jalutasin Bay Of Blenty piirkonna vanima maja juurde ehk siis teisisõnu Elms Mission House. Ehitatud aastal 1847. Sisse küll ei läinud, aga jalutasin ilusas aias ringi. Taimi oli väga palju erinevaid ja teerajad olid merekarpidest ... no ütleme pigem, et merekarpide purust. Aia servast avanes vaade Maunganui mäele ... nüüd on küll vaade autoteede ja laohoonete tõttu rikutud, aga kunagi oli see rikkumata. Jalutasin veel natuke ringi ja siis hostelisse. Õnneks sain ratta ning otsustasin sellega veel korra Maunganui mäel käia. Teekond sinna siis Kuskil 10 km. Minnes läksin natuke valest kohast ja olin sunnitud suure osa teest sõitma suure autotee kõrval. No mis sa teed kui oled UM kõige aktiivsemas sadamas sõitmas. Rekkad ja laohooned igalpool. Õnneks ei ole neid tegelikul ikka igalpool :-) . Ilusatest kohtadest hoiavad nad eemale. Parkisin oma ratta ära ja tegin sellel korral mäe alumisele osale ringi peale. Ikka superilus. Tegin pilte ka, aga ühel hetkel hakkasin mõtlema, et pildi peal ei jää see ju ikka nii nagu päriselt. Nüüdsest saate vist natuke vähem pilte :-) Lõpuks lebotasin veel rannas, sest ei tahtnud veel hostelisse tagasi minna. Naljakas, et ühel hetkel on ulme soe ja tahaks ujukate väel olla ja siis järsku on nii külm et tõmba pusa selga ja kapuuts ka veel pähe. Temperatuuriga kohanen veel.

Hostelisse tagasi sõitsin mööda rannajoont ... imeline. Km viisi ilusat liivaranda ja sinisinist vett. Olen päevast nii väsinud, et lebotan terve õhtu hoopis voodis. Peale mitut päeva pidevat kõndimist võin ma endale seda lubada küll :-)

Loen Lonely Planetit UM kohta ja järjest märgin ära kohti kuhu ma tahan kindlasti minna. Ei tea kas aega jätkub ikka?!

Kui väsimusest üle vaadata, siis on elu lill :-)

Ilusat 24. aasta lõppu mulle ka :-)

No comments:

Post a Comment