12/2/12

Laupäev ehk kuidas me Hastingsisse jõudsime

Kuna kogu meie ülejäänud väike pere läks muusikafestivalile, mis asus Hastingsist edasi, siis saime otse oma uude koju. Eelmisel õhtul ütles Neil, et tal on kaks piletit üle ja et kas keegi tahab ... meile ei sobinud hästi see plaan, aga Cora ja Kate said toreda spontaanse muusikat täis nädalavahetuse osaliseks :-) . Vat kuidas asjad võivad vahepeal kujuneda. Vahva.

Neil oli aga nii tore ja viskas meid otse hostelisse ära. Hostel asub meil Hastingsi piiri peal ja on ümbritsetud istandustega. Nimi on kohal Eco Lodge Pakowhai. Mõnusalt roheline koht ... nii otseses mõttes kui ka oma mõttelaadilt ja toimimiselt. Suur aed paljude erinevate piknikulaudade ja lamamistoolidega puude varjus. Lisaks kasutatakse päikesepatareisid ja wc's kasutatakse vihmavett, et mitte raisata kraanist tulevat head joogivett. Vesi soojendatakse ka päikesest saadud energia abil. Kokku on selle suure krundi peal väga mitu erinevat maja. Ehk teen isegi pilte mingi päev. Meie saime endale peaaegu eraldi toa Isabelliga. Meil on narivoodi ja kardinaga eraldatavas kõrvaltoas on samasugune narivoodi. Et siis pm nagu tuba 4le. Naabriteks on meil kaks tüdrukut Tsiilist ja nende mõlema nimi on Daniela. Kivi-paber-käärid mängus kaotasin ja elan vähemalt esimese nädala nari teisel korrusel ... aga vähemalt on voodi kõrval aken :-) . Aga oleme jah siin hostelis esialgu nädala. On lootus tööd saada istanduses nädala algusest ... teised rändurid positiivset tagasisidet tööotsingu kohta. No kui igalpool on istandused, siis peab meile ka tööd olema ... kuigi kui endal autot ei ole, siis on see vähe keerulisem. Aga meil on siin võimalus vähese raha eest endale ratas rentida. Elame, näeme.

Hosteli omanik on väga väga jutukas John, kes on seda kohta pidanud pm terve oma elu. Enne teda tegutsen siin tema isa ja siis tema isa jne. Alustasid nad siin 1880 -ndatel juba. Alguses muidugi istandusena jmt ja viimastel aastatel alles hostelina. Meie check-in kestis kuskil tunnike ... ilma liialdusteta! Küll rääkis ta meile energiakasutusest, küll oma kassist, siis näitas pilte ja lõpuks ka tuba ja maja üleüldse. Meie majas on veel 3 magamistuba ( ei tea täpselt kui suured), telekatuba otse meie ukse taga. Telekatoast saab ühes suunas välja terrassile, kus on suur grill ja imeline koht lugemiseks. Teises suunas saab kööki ja sealt edasi lauajalka ruumi, lebotuppa, sealt pesuruumi ja sealt ringiga jälle välja ja võid enne mainitud grillimis terrassile jõuda. Väljas on kiiged ja apelsinipuud. Valitseb üldine mahe meeleolu ja see koht tundub olevat lõuna ameeriklaste päralt :-) . Igal kohal oma kogukond mulle tundub. Eestlaste kogukonda siin ei leia ilmselt kuskil ... kuigi pühapäevast pidi siia üks eestlane veel tulema. Eesti keeles rääkimine kuluks ära küll.

Peale pikka check-in'i käisime toidupoes ja ostsime Isabelliga kahepeale söögivarusid ... nii tuleb odavam ja on huvitavam ka. Proovime oma värskete asjade varud täiendada pühapäevasel turul. Ootan juba. Juba õhtusöögiks tegime endale pastat erinevate aedviljadega ja peale juustu ... kõlab lihtsalt, aga see oli nii super hea lihtsalt :-) . Pühapäevaks on plaanis leiba küpsetada.

No comments:

Post a Comment