12/3/12

Pühapäev ehk elame Hastingsisse sisse

Käisime Isabelliga eile turul ... vaatamata eriti tugevale tuulele. Kohati oli tuul nii tugev, et samm tahtis sassi minna, aga kohale me jõudsime. Kuna meie hostel asub linna servas, siis on suhteliselt palju kõndimist, aga see on ainult hea meile ju. Turg toimub siin igal pühapäeval ja koondab endas lähiümbruse istandused. Põhiliselt olid esindatud erinevad veinid, juustud, pagaritooted, moosid, kastmed jmt. Aed - ja juurvilju oli kordades vähem kui ma lootsin, aga küll nende hiilgeaeg ka varsti tuleb. Tegime nö näidiste ruumis kaks tiiru, sest kõik oli lihtsalt nii hea :-) . Kõik kohalikud juustud ja moosid viisid lihtsalt keele alla. Täiendasime ka enda toiduvarusid natuke. Muide toitume siin väga tervislikult...palju aed -ja juurvilju, praadimisele eelistame keetmist, liha ei söö ja kui leiba/saia tahame, siis teme ise. Just nimelt teeme ise :-) . Pühapäeva õhtul tegime ise saia päevalilleseemnetega. Isabell sai retsepti kuskilt ja proovisime järgi ... super. Meie õhtusöök oli taaskord nii hea, et laua taga valitses vaikus ... olime enda üle nii uhked. Lisaks sõlmisime me eile pakti, et ei mingit magusa ja rämpstoidu ostmist sellel nädalal...tuleval laupäeval võime mõlemad endale natuke midagi osta, aga siis on nädalaks ajaks jälle vaikus. Kontrollime üksteist ja siiamaani on asi päris hästi toiminud :-)

Aga peale turgu otsustasime veel linna minna. Jalutasime mööda vaikseid ja väikseid tänavaid. Tundub nagu oleks linn välja surnud. Hastings on nagu mini variant Napierist kuigi rahvastiku poolest on suurem. Art deco valitseb nagu Napieriski. Nimelt oli 1931. aastal siin maavärin, mis kõik purustas ja kuna art deco oli tollel hetkel populaarne, siis rajati uued hooned kõik selles stiilis ... hubane on see minu arvates.

Lõpuks koju jõudes olime mõlemad väsinud ja näljased. Pealelõuna veetsime lugedes, küpsetades ja lebotades. Tegime ka istandustesse paar kõned ja loodetavasti hakkame teisipäeval pihta õunapuude harvendamisega.

Nägin täna siin teist eestlast ... meid pole siin palju teatavasti :-) . Pean tunnistama, et mõtlen inglise keeles ja siis lauseid eesti keeles välja öelda ... see on keeruline alguses. Lisaks on mu unenäod ka vahepeal inglise keeles :-)

Ps. Matu, palju õnne sulle uue aasta puhul.

No comments:

Post a Comment