12/29/12

Teisipäev ehk jõulude ajal rannas

Jõule tähistatakse siin 25. detsembril. Minu jaoks tekitas see kerget segadust. Hommikul oli kergelt nukker tuju, aga see läks kiirelt üle. Hommik kulges teiste kokkamist vaadates ... kanadalased tegid oma hakkliha pirukat ja Isabell mingit saiakuulikesi muna ja asjadega ja siis keetis neid. Igatahes kui teised olid oma kokkamistega valmis saanud võisime randa liikuda. Seltskonnaks siis mina, Isabell, Pam, veel üks kanada tüdruk ja üks saksa poiss Gunnar. Kogu randa minek oli Gunnari idee ja ettevõtmine. Tema tahtis surfata ja meie niisama hostelist eemal olla. Ilm oli küll pilvine, aga ikkagi palav.

Tee randa oli muidugi imeline. Kõik need mäed ja vaated...ilus. Ranna nimi oli Ocean beach. Kuna me jõudsime randa kuskil kella 12 ajal, siis alguses oli suhteliselt vähe rahvast. Peale paari tundi hakkas aga rahvast juurde tulema ning kui meie lahkuma hakkasime kuskil 4 ajal, siis oli parkla paksult autosid täis. Nad tõesti veedavad siin jõulud rannas ... ilma naljata. Suured piknikukorvid, sporditarbed, ujumisasjad, toolid, piksevarjud jnejne. Valmistused tehakse jii, et saaks ikka terve päeva rannas veeta. Tore oli vaadata neid suuri perekondi seal rannas. Meie olime ka nagu perekond. Päevitasime ... või noh magasime pilvise taeva all...Isaell suutis ennast näiteks ära põletada. Sõime mitte jõuluseid asju, jõime õlut, käisime ujumas, mängisime palli ja ajasime loba suust välja. Ütlemata tore rannaskäik. Korduvalt võis kellegi suust kuulda lauset ... "no ikka uskumatu, et ma veedan oma jõulud rannas". Tõesti see tundus uskumatu :-) . Lõpuks hakkas aeg aga nii kaugele jõudma, et meil oli aeg hakata koju minema. Kell 6 oli plaanitud õhtusöök.

Rannast tagasi jõudes oli suurem osa ettevalmistusi juba tehtud. Plaanitud oli nii, et enamus teevad midagi süüa ja need kes ei viitsi/ei oska/ei taha kokata, siis need aitavad ettevalmistuste ja hilisema koristamisega. Meile sobis see hästi ... ma tõesti ei viitsinud koristada pärast kõigi järelt. Õhtusöögi algus venis nagu asjad ikka siin. Lõpuks oli aga kolme köögi pealt kokku korjatud kõik söögiriistad ning laual igast erinevaid hõrgutisi. Näiteks kartulisalatit mitut erinevat varianti, kana, kala, lammast, siga, värsket salatit, hapukapsast, erinevaid pirukaid, kastmed, küüslaugusaiad, kirsid, küpsised, koogid jnejne. Kindlasti unustasin midagi :-) . Aga laud oli rikkalik ning kogu umbes 60 liikmeline seltskond sai söönuks ja allesjäänud kraam koguti külmkappi, kust kõik võisid järgmiste päevade jooksul süüa võtta. Kauaks seda sööki ei jätkunud igatahes :-) . Aga seltskond jagunes paariks viksemaks grupiks ning istuti pikkade laudade taga ... nagu suur jaanipäev :-) . Nautisime külma õlut ja sooja ilma. Eelmiste päevade vihmapilved olid tühjaks saanud ja pealelõunal tuli Hastingsis päike välja.
Meil küll jõuluvana ei käinud, aga lisaks meile endile hoidsid meie tuju üleval ka hosteli omanik John ja tema vend Jim oma peredega. Meie suures seltskonnas oli päris paljude jaoks esimene kord elus jõulud kodust eemal veeta. Aga pean tunnistama, et huvitav ja tore olu siin teiselpool maakera olla jõulude ajal. Kõrval ikka toredad inimesed ja siis on kõik hästi.
Kui ühel hetkel söök söödud sai, siis suundus osa seltskonnast skaipima kodustega, kes midagi muud tegama ... meie aga jäime väikese seltskonnaga laua taha jutustama. Olime targalt päev varem enda õlle tagavara täiendanud ja olime ühed vähestest, kes õllega söögi alla said loputada. Enamus inimesi arvas, et lähevad täna poodi, aga näe üllatust ... kõik poed on ju kinni :-) . Sellest tulenevalt oli ka õhtu hostelis rahulikum kui tavaliselt on olnud.

Minu jõulud olid siis kokkuvõtvalt toredad :-) . Suurt koduigatsust ei olnud ja kingituseks sobis ilus ilm ka väga hästi.

Pilte saate ka varsti ... kui ma need teiste kaameratest kätte saan.

Loodan, et teie jõulud lksid ka kõik hästi.

No comments:

Post a Comment